mallorca

La victòria s’escapa al darrer sospir

Mallorca 2-2 JUVENIL A

Palma de Mallorca. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 1 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Camp Tomeu Serra de la Ciudad Deportiva Antonio Asensio i arbitrat pel col·legiat Busquets Ferrer.

Punt agredolç del Juvenil A de la Damm en l’estrena de l’equip cerveser a Divisió d’Honor. Els homes de Luis García han competit un partit força igualat en línies generals contra un dels millors equips de la categoria, però han deixat escapar la victòria en el temps afegit.

Els visitants afrontaven el primer partit de lliga amb confiança després de realitzar una pretemporada exigent, però alhora expectants per mesurar el seu nivell davant d’un rival de la mateixa entitat. La Damm ha dominat la primera meitat, la major part del temps a través de la pilota, tot i que sense arribar a generar excessives situacions de perill. Un xut llunyà de Nico ha estat el més destacat del tram inicial.

Els cervesers han obert la llauna al minut 36 amb una gran jugada personal de Martí Riera. El migcampista ha anat avançant metres en una llarga conducció amb l’esfèrica controlada, superant la pressió rival, i ha assistit a Tijan qui, obert a banda esquerra, ha connectat de primeres un xut ras creuat amb efecte que ha entrat dins la porteria. S’avançaven els de Luis García, que han celebrat el gol amb efusivitat.

El Mallorca ha estat un oponent exigent durant els 90 minuts i ha demostrat perquè és un dels equips a batre. El conjunt vermelló ha reaccionat al cop encaixat amb una acció claríssima de Carlos que Elías ha perdonat a boca de gol, i ha obligat la intervenció encertada d’Álex abans de marxar al descans.

Havien avisat els locals, que han igualat el matx als deu minuts de la segona. Pilota penjada a l’àrea i Zamorano, que acabava d’entrar, dibuixa una rematada de cap subtil ajustada a l’arrel del pal, on no arriba el porter.

Ha estat a partir del gol que els mallorquins han gaudit dels seus millors moments de futbol, aculant els cervesers a camp propi i dificultant-los la sortida de pilota. Els locals s’han fet forts i han buscat capgirar el marcador, però les seves ocasions no han estat suficientment clares.

Luis ha mogut la banqueta i els canvis han produït efecte. Un Suaibo especialment inspirat ha aportat aire fresc i cames a l’extrem esquerre i ha encès les alarmes amb una acció ofensiva que seria el preludi del segon gol de la Damm. El guineà ha aprofitat el desencís de la defensa local per robar la pilota i assistir a Martí Riera, que ha disparat sec i potent per donar ales als visitants, que, ara sí, sentien la victòria a tocar.

El Mallorca ha venut cara la seva pell i no ha deixat de creure en les seves opcions, posant a prova a Álex un cop més. La fe dels balears ha tingut la seva recompensa al temps afegit. En la darrera acció del matx, de nou una centrada lateral ha castigat els cervesers. Hermelo ha entrat potent a la rematada i el seu cop de cap imponent ha restablert les taules.

Al final, un punt per cada equip i sensacions contrariades pels cervesers, que han estat a pocs segons d’assaltar un dels camps més difícils de la Divisió d’Honor, però que amb el pas de les hores valoraran positivament la imatge que han donat i l’empat que han aconseguit a Palma. La setmana que ve, la Damm rebrà el Jàbac Terrassa a Horta.