JB

S’escapa tot i la igualtat

JUVENIL B 1-2 Gavà

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 24 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Municipal d'Horta i arbitrat pel col·legiat Manrique Tomás.

Visitava el Municipal d’Horta l'equip revelació de la temporada, un Gavà líder i que encadena ja nou jornades consecutives guanyant, però malgrat fer un bon partit els cervesers no han pogut puntuar. Els nois d'Aleix Mosqueda s'han avançat al primer minut i han tingut fases de domini i ocasions davant un contrincant amb una proposta també atrevida i atractiva, però no han estat capaços de sentenciar i els detalls i l'empenta dels visitants per remuntar ha acabat marcant la diferència.

I això que només arrencar Lluís ha trencat el gel amb un autèntic golàs. El '10' cerveser ha colpejat des de més enrere de la frontal de l'àrea una pilota que ha dibuixat una paràbola perfecte fins a trobar forat a l'escaire dret de l'arc defensat per Adrià, i ha posat al marcador un avantatge molt valuós de cara a afrontar els vuitanta-nou minuts restants.

L'equip, de fet, s'ha apoderat del domini de la pilota i ha continuat amenaçant porteria contrària. A l'equador del primer temps, Pol Rivera podria haver posat més terra pel mig, però el porter ha salvat la seva rematada després d'una bona jugada col·lectiva i Cesc no ha pogut aprofitar el refús amb un xut alt.

La connexió amb Rivera pel costat esquerre ha donat fruits i en una acció similar, ha estat molt a prop de nou d'arribar el segon, però en un matx disputat i amb alternatives per a ambdós, el Gavà també ha amenaçat amb arribades perilloses. Àlex Sans ha tret sota pals la més clara al minut 34, i el col·legiat també els ha anul·lat un gol per fora de joc en un tram final abans del descans en el qual han insistit en busca d'una diana que no han trobat.

La tendència, però, s'ha mantingut a la represa. Amb el marcador en contra, el Gavà ha intentat guanyar metres a través d'una pressió alta i intensa, i ha aconseguit tenir més protagonisme en atac. Precisament en una imprecisió en sortida de pilota, l'excerveser Salva Costa no ha perdonat i ha fet pujar l'empat als cinquanta minuts. La Damm ha intentat reaccionar però li ha costat generar ocasions clares davant un Gavà que sí que ha seguit amenaçant amb perill la porteria de Sans.

El porter cerveser ha tornat a ser protagonista amb una gran intervenció, i poc després Raúl en primera instància ha salvat sobre la línia de gol una rematada franca i Sans ha aparegut de nou per rebutjar la segona acció. L'equip resistia a l'empenta dels visitants, en plena lluita per l'ascens, però quan el partit semblava encarat a l'empat, una acció a pilota aturada ha desequilibrat la balança a favor seu i Oriol Aguilera els ha donat els tres punts a la sortida d'un córner.

A l’afegit, Lluís ha picat amb subtilesa i qualitat una falta que el debutant Marc Mujal, del Juvenil C, ha rematat dins l'àrea obligant a intervenir a Adrià amb una mà providencial que ha privat els cervesers de restablir les taules a l'electrònic. Amb aquest resultat els vermells s'allunyen de la lluita pel lideratge de Lliga Nacional i se situen sisens amb 40 punts. Després de l'aturada per setmana santa visitaran el Cornellà en el primer dels sis partits que resten per acabar el curs.