Dempeus per acomiadar el somni coper

JUVENIL A 1-2 Granada

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Ávalos Martos.

Amb tots els honors ha caigut el Juvenil A als vuitens de final de la Copa del Rei. El Granada, un equip molt sòlid i amb molta qualitat en totes les seves línies, ha pogut neutralitzar el gran primer temps dels cervesers amb un golàs just a la represa i ha acabat patint per accedir als quarts de final del torneig del KO, superant uns locals que també han tingut les seves opcions per guanyar.

La Damm de Luis García ha plantat cara a un equip professional portant la iniciativa del partit en moltes fases del matx i jugant amb molta personalitat davant les gairebé 2.000 persones que han omplert a vessar el Municipal d’Horta en el dia d’avui. Els cervesers no s’han empetit davant la visita d’un conjunt nassarita que està quallant una gran temporada al grup andalús de Divisió d’Honor i que ha aprofitat dues accions aïllades per endur-se la victòria.

El guió del partit podria haver estat molt diferent si els vermells s’haguessin avançat en una ocasió claríssima on Aliou ha trencat el bloc defensiu visitant per assistir a un Almansa que ha vist com el seu xut creuat es passejava per la línia de gol i sortia fregant el pal.

Era tot just el minut 20 i es lamentarien més tard els cervesers de no haver convertit aquesta acció, que no ha fet més que constatar que la Damm es feia amb el govern de la pilota mentre els aficionats del conjunt de l’estrella gaudien a la graderia. Una afició que ha reclamat penal en una caiguda d’Almansa dins l’àrea que l’àrbitre no ha considerat falta i el partit ha marxat amb taules al descans, després que un últim intent de Molés des de lluny no trobés porteria.

Els locals han ajustat alguns matisos al descans, però s’han vist sorpresos al minut 46 amb el golàs de Mario, que ha empalat l’esfèrica de cop al bot per col·locar-la a l’escaire i infligir així un cop gèlid als cervesers, que tenien tota la segona part per davant, però els tocava assimilar que l’eliminatòria s’acabava de complicar en un obrir i tancar d’ulls.

Hi han intentat posar-hi pausa els vermells seguint amb el seu pla de partit… però han vist com el Granada tornava a colpejar amb un gol originat en una recuperació després de pèrdua que ha esquerdat la línia defensiva local i ha servit el gol a Samu, que amb el 0-2 convertia la remuntada en una gesta històrica, però no impossible, a falta de mitja hora pel xiulet final.

El Juvenil A ha atacat amb fe i coratge al mateix temps que ha sostingut els millors minuts dels andalusos, que sense pressió amb l’avantatge en el marcador, s’han allibertat i han trepitjat l’àrea rival amb molta més intenció que fins aleshores. Luis García ha canviat Capde per Adri i ha introduït a Martí Naranjo a la banda dreta movent a Júnior a la dupla atacant amb Aliou. Ho han provat de totes les maneres els locals, que no han generat grans ocasions de gol, però han mantingut la sensació de perill fins al final.

Gran part del mèrit l’ha tingut el conjunt nassarita, que s’ha fet fort en defensa i ha refusat  ben lluny qualsevol intent cerveser per igualar el partit. Al tram final, Aliou ha buscat el gol amb una rematada mig acrobàtica que ha posat l’ai al cor als granadins, que han acabat rebent l’1-2 al minut 89.

Ha estat una acció on Martí ha penjat l’esfèrica a l’àrea, on Júnior s’ha colat entre els defenses i el porter per connectar una rematada de cap que donava ales a la Damm, que ha cregut fins al final en la remuntada. Ha estat un gol que ha arribat massa tard, però, pels interessos dels vermells, que han caigut dempeus i amb orgull, i amb l’ovació de tots els espectadors del Feliu i Codina.

Després d’eliminar el Barça a setzens, s’acaba l’aventura a la Copa del Rei pel Juvenil A de la Damm, que amb la seva tercera participació en aquesta competició ja ha fet història al Club. Tocarà centrar-se ara en el retorn a la lliga, on els vermells rebran un Saragossa en ratxa dissabte que ve.