JB

Empat agredolç

JUVENIL B 2-2 Jàbac

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 27 de Lliga Nacional Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Mancera Antón.

Tot i ser clar dominador sobre la gespa i merèixer els tres punts, el Juvenil B ha acabat empatant davant un Jàbac lluitador en plena lluita per la permanència. Els cervesers s'han apropiat de la pilota i han localitzat el joc a camp contrari, però tot i avançar-se amb dues dianes d'Steph i Robert, no han pogut tancar el partit i han encaixat el 2 a 2 a la recta final. I és que si bé han sotmès a un rival ben ordenat però incapaç de generar perill davant la bona feina de la Damm, amb el marcador ajustat el matx s'ha obert al tram final i la sort no ha somrigut als nois de Genís Sampietro.

Instal·lat a camp contrari des de l'inici, el Juvenil B ha intentat trencar l'entrellat defensiu del Jàbac movent amb ritme la pilota i Nil, amb un xut des de fora l'àrea i Mora, rematant una centrada lateral amb el cap, han disposat de les primeres arribades. Tímides aproximacions que han estat el preludi del primer gol de la tarda, i és que la primera ocasió clara ja ha anat cap a dins. Steph, que avui repetia en punta d'atac després d'anotar la setmana passada a Olot, ha atacat molt bé l'espai, s'ha desfet amb qualitat del porter Josep i sol davant de porteria ha empès la pilota al fons de la xarxa sense oposició.

Només vint-i-un minuts ha necessitat l'equip per obrir el marcador, i ha seguit atacant en busca del segon. Jan Coca, de nou a l'esquena de la defensa, ha estat a punt de controlar una pilota que l'hagués deixat en molt bona posició per marcar, i a la mitja hora de joc Steph no ha pogut culminar una ocasió claríssima davant Josep després d'una gran acció personal de Derek. Però de tant insistir, al final ha arribat. Robert, a la sortida d'un córner, ha saltat més que ningú i ha connectat un potent cop de cap que ha perforat la porteria visitant i ha desfermat l’alegria a Horta.

La Damm estava sent molt superior i havia fet el més difícil, traslladar el domini de la gespa al marcador. Però en una acció totalment aïllada just abans del descans, el Jàbac ha aconseguit retallar distàncies amb un gol que a la fi li ha donat vida. Ha estat Nicolás qui ha rematat dins l'àrea una centrada des del costat dret en una transició del conjunt visitant.

El gol no ha fet variar el guió a la represa, amb el Juvenil B bolcant el joc a camp contrari, generant arribades i molt seriós també per tallar de soca-rel qualsevol intent dels visitants, que han estat més aviat escassos. Les arribades sobre la porteria de Josep és cert que no han estat tantes ni tan clares com a la primera meitat, però Coca ha avisat primer amb un xut que ha marxat alt i Derek, amb un tir creuat que han desviat a córner, s'ha quedat molt a prop d'un 3 a 1 que hagués estat gairebé definitiu.

Però amb el pas dels minuts i la diferència d'un sol gol a l'electrònic, els visitants també han buscat les seves opcions i han fet un pas endavant al tram final que ha obert el duel, amb la mala fortuna que, de nou en una transició, Izan Quesada ha trobat al 79' l'empat aprofitant una centrada des de la banda esquerra per definir dins l'àrea.

Els cervesers han intentat recuperar l'avantatge en els deu últims minuts, i la millor oportunitat l'ha tingut Javi Sarasa amb una internada a l'àrea que no ha pogut culminar entre els tres pals. Tot i això, el marcador ja no s'ha mogut més i els nois de Genís Sampietro han sumat un punt que els manté cinquens a la classificació amb 42.

Ara a l'equip encadenarà dues setmanes sense jugar, primer perquè li toca descansar i després per l'aturada de Setmana Santa, i reprendrà la lliga el cap de setmana del 23 i el 24 d'abril rebent el Sants a Horta.