Amb la mel als llavis

JÀBAC 2-2 JUVENIL A

Terrassa. Ignasi Cardó, cap de premsa

Empat trepidant entre el Jàbac i la Damm en el primer partit del 2019 a la Lliga Nacional Juvenil. Els dos equips que ocupen posicions d’ascens directe a Divisió d’Honor han disputat un matx molt igualat que ha comptat amb gols, un penal, una expulsió i nervis i emoció fins al final.

Els vermells han perdonat al tram final de la primera part, els locals s’han avançat a la segona, però els cervesers han aconseguit remuntar, s’han quedat amb un home menys al mateix temps que aturaven un penal, i han encaixat el gol de l’empat al 88’.

En línies generals, ha estat un partit molt competit entre dos dels millors equips de la categoria. La primera ocasió clara del matx ha estat pels visitants, a partir d’una assistència en llarg de Luis que ha deixat sol Aitor per resoldre l’u contra u, però el porter rival ha estat encertat per rebutjar la doble oportunitat.

Es lamentaven els cervesers, que sabien que en un partit d’aquestes característiques, la precisió en la rematada era clau per infligir un cop moral en l’oponent. Els nois de Martín Posse ho han seguit provant, amb un Suárez molt incisiu per banda dreta, i han fet més mèrits que els terrassencs per avançar-se, però el marcador no s’ha mogut abans del descans.

A la represa, el conjunt de l’estrella ha sortit amb la inèrcia ambiciosa del final de la primera part i a punt ha estat de marcar. Luis ha controlat una pilota morta dins l’àrea, i el seu xut després de fer mitja volta ha marxat desviat per ben poc. Tot seguit, Flavio ha penjat una pilota a l’àrea, on Suárez ha estat més llest que el defensa però li ha mancat encert en la rematada final.

Mereixen un gol els visitants, però ha estat el Jàbac qui l’ha trobat amb una jugada de córner que Del Río ha rematat de cap per fer embogir l’afició local. Els terrassencs estaven fent un partit molt seriós, i tot i comptar amb menys ocasions, aconseguien colpejar primer.

Els minuts posteriors requerien molta concentració per no perdre-li la cara al partit, i la Damm ha reaccionat amb rapidesa al gol encaixat. Molina ha picat una falta molt tancada, buscant sorprendre al pal curt, on ha aparegut Morell en el moment just per rematar subtilment i canviar la trajectòria de la pilota, fent impossible la intervenció del porter. L’estratègia restablia les taules al marcador i el partit arribava al tram final amb tot per decidir.

Just després del gol, els de Martín Posse han perdonat el segon. Naranjo ha traçat la desmarcada i Luis l’ha trobat amb una gran assistència que el deixava sol davant del porter, però el xut, massa centrat, ha estat aturat pel porter.

El Jàbac sortia amb vida d’aquesta jugada, però acabaria sucumbint dos minuts més tard. Suárez ha arrencat des de mig camp conduint la pilota, el defensor no ha pogut frenar la seva cavalcada, i el davanter ha executat una rematada ajustada per capgirar el marcador i efectuar el que sembla ser un cop d’autoritat sobre la gespa.

Els terrassencs no han abaixat els braços i s’han apropat amb perill, tot buscant el gol de l’empat. Al minut 85, l’àrbitre ha assenyalat penal del porter Álex per cometre falta en una pilota dividida. El cerveser Suárez ha estat expulsat amb vermella directa en les protestes al col·legiat. Del Río ha xutat la pena màxima i Álex ha encertat la intenció del davanter, aturant el penal i redimint-se de l’acció comesa.

Arribava el partit a les acaballes amb un home menys pels vermells i un resultat ajustat que calia mantenir amb serenor. El Jàbac i l’afició local han pressionat amb força i fruit del seu convenciment han acabat trobant el 2-2 al minut 88. Ha estat un golàs del central Alejandro amb un xut llunyà que s’ha enverinat i ha canviat de trajectòria a l’aire, fent inútil la reacció del porter.

Repartiment de punts al final en un partit on els cervesers n’han tingut més i de més clares, però la voluntat dels locals els ha mantingut vius fins al final i han trobat fortuna amb un gol als darrers minuts.

La setmana que ve, la Damm jugarà el primer partit de l’any a casa contra el Girona.