La primera del 2019

Partit corresponent a la jornada 19 de la Lliga Nacional Juvenil disputat al Municipal d’Horta de Barcelona.

Ignasi Cardó, cap de premsa

Victòria important pel Juvenil A de la Damm, que s’ha imposat a una de les millors pedreres del país amb un resultat contundent, i potser un pèl excessiu, pels interessos d’un Girona que ha plantat cara als homes de Martín Posse.

Els visitants han completat una bona primera part i han aconseguit treure-li la pilota als cervesers en algunes fases del joc, arribant a finalitzar jugades però sense encert en la rematada. Els vermells han patit un parell de pèrdues perilloses en la sortida de la pilota que els gironins han anticipat amb rapidesa però no han concretat en gol.

Martín ha tingut la primera pels locals en rematar una centrada de Molina, que significava el primer apropament a la porteria visitant. No acabava d’estar còmoda la Damm i el Girona seguia amb el seu pla de partit. Tot i això, els de Martín Posse no han caigut en la desesperació i han esperat pacients la seva opció per desencallar un matx igualat en la primera mitja hora de joc.

Ramon ha picat una falta buscant repetir el gol de Morell de la setmana passada, que no ha arribat per ben poc, i que seria el preludi del primer gol del matí. Manu i Naranjo han estat agressius en la pressió per recuperar la pilota, i Naranjo ha enfilat cap a porteria conduint l’esfèrica. El davanter ha encarat el defensa i s’ha perfilat per executar una canonada des de la frontal de l’àrea, imparable pel porter rival.

Un autèntic golàs del màxim golejador de l’equip que ha buscat contrarestar el Girona, sense èxit, amb una jugada d’estratègia a continuació. No han trobat l’empat els gironins i ho han aprofitat els vermells per infligir un cop dur tres minuts després d’haver obert la llauna. Granero ha filtrat una pilota en profunditat per la carrera de Naranjo, i el que semblava ser una acció controlada per la línia defensiva visitant ha acabat suposant una errada del porter, que se li ha escapat la pilota davant de Naranjo, que ha assistit a Luis perquè rematés a plaer el 2-0.

Abans del descans, una internada de Bergé per banda dreta ha estat a punt de convertir-la en gol Luis, però la seva rematada ha estat blocada per la defensa. Arribava el partit a la mitja part i els cervesers comptaven amb un bon avantatge que havien de mantenir. Pau ha estat molt atent en una intervenció en els primers minuts de la represa, quan ha refusat una rematada del lateral gironí, que havia sorprès la defensa local plantant-se sol dins l’àrea.

El conjunt de l’estrella no ha vacil·lat i ha seguit atacant buscant fer el tercer. Una centrada de Granero ha estat a punt de trobar Luis, que s’ha estirat per intentar arribar a rematar, sense èxit.

Al minut 63’, la Damm ha acabat de sentenciar el partit amb nou gol de Naranjo. Karim ha fet l’assistència en profunditat per la desmarcada del davanter, que igual que en l’acció del primer gol, ha aguantat el defensor fins a trobar el moment just per la rematada, aquest cop amb la cama dreta, que ha entrat cap dins. Doblet per Naranjo i tres punts segellats a casa.

Tot i haver de remar a contracorrent, els gironins no li han perdut la cara al partit i han finalitzat alguna jugada aïllada amb la intenció de marcar algun gol. Els cervesers tampoc han fet un pas enrere i de nou la connexió Granero-Naranjo ha provocat una oportunitat claríssima. El davanter ha assistit al punt de penal, on Martín ha rematat sense oposició però el seu xut no ha trobat els tres pals.

El Girona ha tret l’orgull competitiu i ha comptat amb un parell d’ocasions per fer pujar algun gol al marcador. Primer, amb una segona jugada que s’ha anat escorant fins a acabar a les mans de Pau, i després amb una falta directa molt perillosa que ha tocat el travesser.

I d’una àrea, a l’altra, perquè el partit seguia amb un ritme alt tot i estar decidit, i la Damm també ha seguit generant perill. Primer, amb una internada de Karim que ha deixat la pilota enrere, on Molina ha connectat un xut potent que el porter ha refusat a córner. I més tard, amb un bon desplaçament de Karim que ha controlat Jose Enrique a la frontal, li ha posat pausa, i ha filtrat la passada per Esteban, que marcat el quart gol amb un toc suau.

El mateix Jose Enrique ha tingut l’opció de convertir el cinquè, però el porter, un cop més, ha refusat el seu intent. Al final, resultat ampli per un Juvenil A que ha sabut rematar en els moments clau del matx. La setmana que ve, els cervesers visitaran el Nàstic de Tarragona.