JF

Un punt d'incredulitat

JUVENIL FEMENÍ 0-0 Sant Gabriel

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 1 de Preferent Femenina Juvenil, disputat al Municipal d'Horta i arbitrat pel col·legiat Romero Martínez.

Estrena amb un punt d'incredulitat del Juvenil Femení. Les cerveseres no han tingut el seu millor dia, però han estat superiors al Sant Gabriel i han generat moltes ocasions per meréixer guanyar. El gol s'ha resistit i, quan ha arribat, ja al temps d'afegit, l'àrbitre s'ha equivocat i ha deixat a les vermelles sense els tres punts tot i haver-se avançat de forma legal.

El resultat final ha estat marcat per aquesta última acció, que hauria d'haver canviat el signe del marcador. I és que tot i que oficialment el matx ha acabat amb empat, sobre el terreny de joc les cerveseres s'han imposat per 1-0. Amb tot l'equip i la graderia celebrant un golàs de falta directa de Clàudia García i el Sant Gabriel abatut per haver encaixat en la darrera acció, la incredulitat del Municipal d'Horta ha estat màxima en veure com el col·legiat es confonia i assenyalava servei de porteria.

A banda d'això, l'equip no ha trobat el seu millor joc en el dia del debut d'Ana Barbancho a la banqueta. Tot i així, han aconseguit ser superiors i amenaçar el Sant Gabriel amb accions que podrien haver desembocat en gol molt abans. Rocío ha tingut el primer als vint minuts colpejant una pilota solta dins l'àrea per sobre el travesser, i poc després n'ha tornat a tenir una altra de molt clara, però la seva rematada dins l'àrea s'ha topat amb el pal. Brao, que ha estat un corcó per la banda esquerra, també ha filtrat una passada boníssima que Clàudia García no ha arribat a connectar per mil·límetres, i abans del descans ha culminat una gran acció personal molt a prop de la creueta.

El joc no ha estat del tot fluid i ha costat trobar continuïtat davant un Sant Gabriel defensiu i que ho ha basat tot en el joc directe. Les visitants han generat molt poc, però durant el primer temps han tingut també dues accions claríssimes: el travesser ha repel·lit la primera i Martina, amb una gran intervenció, ha salvat un mà a mà minuts després.

A la represa les cerveseres s'han bolcat a camp contrari i per talent s'han mostrat superiors a les de Sant Adrià, que esperaven en bloc baix i intentaven sense èxit sortir a la contra. L'ocasió més clara l'ha tingut Clàudia García al minut 60, rematant davant la línia de gol una pilota solta després d'una jugada enrevessada, però la portera l'ha tret fent gala d'uns bons reflexos. Les arribades s'han succeït, tot i que per un motiu o altre no ha estat possible trencar la igualtat al marcador.

A mesura que s'apropava el final l'equip semblava estar cada cop més a prop del gol i, de fet, n'han arribat dos al temps d'afegit, però cap d'ells ha pujat al marcador. El primer ha estat un córner rematat per Aina Amat en el qual l'àrbitre ha entés que la central cervesera havia comés falta en atac en el salt. El segon, dos minuts després, ja no ha deixat lloc a interpretacions. Clàudia García ha exhibit la seva qualitat enviant al fons de la xarxa una falta directa des de la frontal de l'àrea, però l'àrbitre s'ha equivocat d'una forma clara creient que la pilota havia sortit fora, i no l’ha comptat.

Al final el que val és el que reflecteix l'acta, i les noies tanquen aquesta primera jornada amb un punt. Ara toca continuar treballant dur, perquè l'exigència és màxima i el pròxim diumenge visitaran la CE Dani Jarque per enfrontar-se a l'Espanyol (10 h). Just després tocarà jugar contra el Barça a domicili, i rebre a l'Europa.