Segueix la dinàmica positiva

Partit corresponent a la jornada 20 de la Lliga Nacional Juvenil disputat a les instal·lacions esportives del Club Gimnàstic de Tarragona.

Tarragona. Ignasi Cardó, cap de premsa

Tres punts més pel Juvenil A de la Damm, que segueix amb la bona dinàmica de resultats i es manté a les posicions capdavanteres de la taula. Aquest cop, victòria sobre un Gimnàstic de Tarragona que ha plantat cara als cervesers, però no ha pogut sumar cap punt davant d’un dels rivals més en forma de la competició.

Els nois de Martín Posse no han fet un partit especialment brillant al camp annex al Nou Estadi, però han sabut rematar el matx en els moments clau.

Martín ha provocat el primer apropament a la porteria del conjunt grana sobre l’equador de la primera part amb un xut des de la frontal de l’àrea després d’un bon retall que ha estat aturat pel porter.

No ha estat fins al minut 30 que Karim s’ha encarregat de desencallar el partit. La jugada l’ha iniciat Bergé amb una centrada lateral, i el migcampista d’origen marroquí ha recollit el refús i ha executat un bon xut amb la cama esquerra des de la frontal que ha entrat a prop de l’arrel del pal, impossible pel porter rival.

Just després del gol encaixat, els locals podrien haver restablert les taules amb una acció al contraatac que no han finalitzat correctament, desaprofitant una bona oportunitat. També ho han provat els tarragonins amb una voleia des del punt de penal, que ha marxat desviada per molt poc.

Per contra, els cervesers aviat convertirien el segon amb una jugada molt semblant al primer i signada pel mateix protagonista. Karim ha castigat una pèrdua en la sortida de la pilota, ha superat un rival i ha enfilat cap a porteria sense que ningú el pogués aturar, per connectar un xut potent imparable i signar el seu doblet particular. Gol vital pel conjunt de l’estrella, que posava terra de per mig just abans d’arribar al descans.

A l’inici de la segona part, els de Martín Posse han dominat la possessió, administrant els dos gols d’avantatge i sense patir riscos en defensa. Una bona passada de Bergé per Karim ha acabat a les botes de Luis, que no ha colpejat bé la pilota.

En la següent acció, marcarien el tercer els visitants amb un contraatac perfectament traçat entre Luis i Martín que ha deixat Naranjo sol davant del porter, a la zona de tres quarts, resolent l’u contra u cap dins.

Els locals han obligat a Pau a intervenir amb encert amb la seva millor ocasió, que tot i un mal control inicial, han acabat rematant amb un xut lateral. El partit estava sentenciat pel Juvenil A, que tot i això, ha vist com els grana retallaven distàncies cinc minuts després, amb una acció finalitzada al límit de l’àrea petita que significava l’1-3.

El Nàstic ha gaudit aleshores de bons minuts de joc, buscant un difícil però possible gol que els donés esperances per sumar un empat. La Damm ha demostrat veterania en el tram final de partit, i no ha acabat de concedir ocasions clares. Al minut 73, Martín ha marcat el quart gol, després d’una assistència de Luis, superant el porter per baix, tancant el resultat i esborrant qualsevol miratge de remuntada local.

Els tarragonins tindrien una última oportunitat de Roman, que ha anat superant rivals cervesers fins a buscar fortuna amb un xut centrat que ha aturat Pau ben col·locat.

El Juvenil A segueix sumant i, la setmana que ve, els cervesers rebran l’Espanyol en el partit de la jornada a la Lliga Nacional Juvenil.