JA

Setmana màgica

Atlético Baleares 0-1 JUVENIL A

Palma de Mallorca. Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 24 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat a Son Malferit i arbitrat pel col·legiat Domato Pedreira.

Victòria de la Damm al camp de l’Atlético Baleares i ja en van cinc consecutives, les últimes tres en uns darrers set dies intensos, per a un conjunt cerveser que assalta la tercera plaça de Divisió d’Honor i se situa a només cinc punts de l’Espanyol.

Si a Cornellà, dimecres passat, van haver d’esperar fins als instants finals per endur-se el triomf, avui els homes de Luis García han encarrilat el partit marcant el gol de la victòria al primer minut de joc. El capità Éric Vega s’ha encarregat de transformar un llançament de falta directa amb la cama esquerra des del balcó de l’àrea que ha acabat sent l’únic gol del matx.

Els mallorquins no han acusat el cop encaixat i han localitzat el joc a camp contrari, igualant la proposta del Juvenil A amb molta intensitat i guanyant duels al mig del camp, mantenint la sensació de perill en bona part del matx. Tot i no tenir el control total, els visitants han seguit creant ocasions amb un Aliou molt actiu que s’ha fet un fart de barallar-se amb els centrals, buscant generar-se alguna oportunitat.

En un primer temps sense grans jugades destacades, els cervesers veien com la rematada de Júnior, precedida d’una bona recuperació, marxava desviada fora dels tres pals, i el cop de cap posterior d’Aliou, després d’una gran combinació entre Vega i Ortega per la banda esquerra, acabava a les mans del porter.

No ha estat el partit més efectiu en atac, però la solidesa defensiva s’ha tornat a manifestar signant la dotzena porteria a zero de la temporada en els 26 partits oficials que ha disputat el Juvenil A.

Abans del descans, el travesser ha escopit una imponent rematada d’Aliou després de superar tres defensors i han replicat els locals amb una ocasió claríssima que Nil ha refusat per partida doble, la segona amb una aturada antològica amb el peu quan els balears ja celebraven l’empat.

El segon temps ha iniciat amb una assistència magistral de Yeray, que ha superat totes les línies amb la desmarcada d’Aliou, que no ha vist com entrava Ortega sol per l’esquerra, i el seu xut ha acabat sortint fora.

Vega ha estat a punt de tornar a sorprendre el porter rival repetint llançament de falta directa amb molta intenció, i el primer quart d’hora de la represa no feia més que constatar que els cervesers estaven gaudint dels millors minuts de joc i ocasions i que el segon gol estava a tocar.

Ortega ha reclamat penal en una caiguda dins l’àrea quan intentava superar el seu oponent en un camp molt complicat on l’Atlético Baleares només ha perdut quatre partits sumant-hi aquest últim, tots ells amb el resultat de 0-1.

El conjunt mallorquí ha estat a punt d’empatar amb una pilota enverinada que ha topat amb el pal i ha botat fora de la línia de gol, i ha generat uns moments de confusió després que els balears celebressin el gol.

Ha estat una gran victòria després d’encadenar tres partits molt seguits, amb desplaçament inclòs per tancar la setmana, on el cos tècnic ha pogut fer rotacions i donar minuts i descansos a tots els jugadors, encarant el tram final de lliga amb l’equip en plena forma, tant físicament com mentalment. De fet, el Juvenil A no ha acusat el flux d’emocions provocades per la Copa del Rei, sinó que n’ha sortit encara més reforçat.

Amb els tres punts més o menys controlats, el Baleares es podria haver endut l’empat amb una acció a última hora on ha rematat al pal després d’aprofitar un rebot a les cames d’un jugador vermell.

Tres punts més al sac i el Juvenil A tindrà ara un parell de dies de descans abans de començar a preparar el partit contra el San Francisco, a casa, diumenge que ve.