Trencant tots els registres

JUVENIL A 1-0 Sant Andreu

Ignasi Cardó, cap de premsa

Partit corresponent a la jornada 28 de Divisió d’Honor Juvenil, disputat al Municipal d’Horta de Barcelona i arbitrat pel col·legiat Fernández Morillo.

El derbi barceloní entre Damm i Sant Andreu s’ha acabat decantant pel conjunt local al tram final del matx. Els homes de Luis García han confirmat la regla no escrita en el futbol sobre les dinàmiques positives i s’han endut un duel força igualat amb un gol afortunat que segueix allargant la ratxa de victòries consecutives fins a nou, establint el millor registre en la història contemporània del Club a Divisió d’Honor.

Les primeres ocasions de Dani i Júnior mostraven que l’equip havia entrat al partit amb ganes de dominar un rival que es troba a la part baixa de la taula i que arribava al Municipal d’Horta amb l’objectiu de trencar l’estat de forma dels vermells.

L’excerveser Hugo Puertas ha tingut el gol en les seves botes per avançar el conjunt quadribarrat amb un xut mossegat que ha acabat marxant fora, i al que han replicat els de l’estrella amb una jugada de Dani, colant-se fins a la línia de fons dins l’àrea petita, que els visitants han refusat a temps.

L’última acció amb perill del primer temps ha estat pels andreuencs amb un tir alt que deixava la resolució del matx per a la segona part. Els visitants han mostrat una bona imatge i han lluitat per endur-se un resultat positiu d’Horta, generant a la represa un parell d’ocasions clares que no han convertit. Nil ha aturat amb grans reflexos una rematada dins l’àrea petita i l’intent posterior de Massó sortia fregant el pal.

Per part local, Júnior també ha buscat el gol finalitzant una gran combinació entre Almansa, Aliou i Vega que no ha trobat els tres pals. Continuaven treballant-se el partit els vermells, controlant la pilota enfront del seu rival i generant oportunitats, però no es podien confiar al darrere perquè el Sant Andreu seguia trepitjant l’àrea amb perill quan podia i amb un cop de cap de Trilla es podria haver avançat.

Replicarien els de Luis García amb un incansable Júnior, que s’ha fet un fart de guanyar duels per dalt, i que ni amb una rematada de primeres a centrada d’Almansa, ni amb un cop de cap a la sortida d’un córner, trobaria la recompensa del gol.

El també excerveser Pochito ha posat a prova Nil amb un xut que el porter ha pogut refusar amb els peus tot i no tenir un bon camp de visió, mentre que a l’altra àrea, Dani no es podia creure que la seva rematada franca no trobés els tres pals després d’una assistència de Sarasa. El migcampista no arribaria a rematar una centrada d’Aliou a boca de gol que Dani ha finalitzat amb un nou intent que el porter visitant ha enviat a córner.

El partit arribava obert al tram final, on la intervenció de Yeray ha estat providencial per evitar un gol que el conjunt quadribarrat ja celebrava, i que Aliou també ha intentat en l’acció posterior. Semblava que el derbi estava destinat a finalitzar amb un empat quan una gran pressió d’Aliou en una pilota llarga ha provocat la falta d’entesa entre el central Trilla i el porter andreuenc i ha suposat un gol que ha significat tres punts per la Damm.

Ho fan fàcil els de Luis García, que amb molt mèrit ja encadenen nou triomfs seguits en una lliga molt igualada, i afrontaran ara un compromís difícil al camp del Girona, dissabte que ve.