JF

Victòria treballada

JUVENIL FEMENÍ 2-1 Reus

Jordi Pineda, departament de comunicació.

Partit corresponent a la jornada 5 de Preferent Femení Juvenil, disputat al CEM Teixonera Vall d’Hebron i arbitrat pel col·legiat Eduard Rusca.

El Juvenil Femení ha aconseguit tornar al camí de la victòria aquest cap de setmana i s'ha imposat al Reus per sumar tres punts que el mantenen al capdamunt de la taula en la lluita pels seus objectius. Les noies de Pitu Romero, que han intentat prendre la iniciativa des del principi, s'han trobat al davant un rival combatiu que els ha incomodat quan tenien la pilota i no ha permès que el joc fos igual de fluid que altres dies. Tot i això, les cerveseres han encarrilat el partit amb dos gols al tram inicial, i malgrat ser ajustat el marcador, no han concedit cap opció clara a les roig-i-negres per poder empatar al segon temps. Les de l'estrella han generat perill suficient per poder augmentar l'avantatge, i fins i tot l'àrbitre ha anul·lat un gol a Alba per fora de joc, però finalment no ho han aconseguit.

Els primers compassos de partit han transcorregut sense dominador clar sobre la gespa i a l'equip li ha costat progressar davant un Reus molt intens. Quan han pogut superar la pressió de les visitants, les cerveseres han generat perill, i a l'equador de la primera meitat han disposat de la primera arribada clara amb una bona centrada de Brao que ha desviat una defensa a córner. L'acció ha estat el preludi del gol, i és que tan sols un minut després Paula ha rebut una pilota a l'espai que l'ha deixat sola, i ha culminat la jugada amb molta qualitat, definint amb una vaselina des de més enrere de la frontal que ha superat la portera.

L'equip ha aprofitat l'empenta del primer gol i ha seguit insistint en busca del segon. L'ha trobat pocs minuts després Cristina, que ha aprofitat una centrada rasa des de la banda esquerra per controlar al segon pal i definir amb una rematada potent que no ha donat opció a la portera visitant. Poc després, una gran jugada col·lectiva que ha desembocat de nou a la banda esquerra ha estat a punt de convertir-se en el tercer, però una defensa ha acabat evitant que Laia pogués finalitzar la centrada de Brao. Encara abans del descans, Paula Catalán ha permès al Reus retallar distàncies en una acció aïllada que ha definit amb qualitat, i les cerveseres han reaccionat amb un xut de Brao que ha marxat fregant el pal.

A la represa el guió del partit no variat en excés, però tot i la incomoditat per proposar davant un Reus persistent, l'equip s'ha mantingut solvent a les àrees. Les roig-i-negres han buscat les seves opcions i han intentat aproximar-se a la porteria defensada per Patri, però les de Pitu Romero s'han mantingut serioses en defensa i els han negat qualsevol possibilitat de perill real. En atac, a més, han seguit insistint en busca d'un tercer gol que els permetés sentenciar el partit, i han disposat de bones opcions que no han pogut materialitzar.

Alba, només començar, ja ha avisat amb un xut benintencionat, i només dos minuts després l'àrbitre li ha anul·lat un gol per fora de joc. La davantera cervesera, que ha estat la més activa de cara a porteria a la segona meitat, ha centrat una pilota perillosa que Ari Lozano ha estat a punt de rematar, i ho ha tornat a provar després amb una bona jugada personal que ha culminat amb un xut que se n'ha anat fora per poc. Ja al temps d'afegit ha tingut la més clara amb una rematada que ha estavellat al pal després d’un contracop ràpid que a punt ha estat de suposar la sentència.

El gol s'ha resistit, però finalment l'equip ha pogut sumar tres punts treballats que el mantenen al capdamunt de la classificació i que després dels empats de l'Espanyol i l'Europa el deixen, amb dotze punts, a només un del líder. Diumenge vinent (18:30 h) les cerveseres visitaran el camp de l'Igualada.