Un punt contra un gran rival

CF Damm: Álex, Flavio, Morell, Bordas (Manu, 68’), Joel, Ramon, Suárez (Esteban, 60’), Molina, Naranjo (Aitor, 78’), Karim (Bergé, 74’), Luis.

FC Barcelona: Ramon, Happy, Gerard (Iker, 73’), Faja, Mika, Roberto (Sergi, 78’), Alti, Solde, Jardí (Marc, 89’), Brian (Zaka, 75’), Moro.

Gols: 0-1 Moro (36’), 1-1 Bergé (80’).

Targetes: Bordas (37’), Faja (60’ i 63’), Ramon (66’). Expulsat Faja per doble amonestació al minut 63.

Àrbitre: Fernández Morillo.

Partit corresponent a la jornada 9 de la Lliga Nacional Juvenil disputat al Municipal d’Horta de Barcelona.

Ignasi Cardó, cap de premsa

Repartiment de punts entre el Juvenil A de la Damm i el FC Barcelona en un matx molt disputat que hagués pogut caure per a qualsevol dels dos bàndols. Els cervesers han salvat un punt en el tram final, però han fet mèrits per guanyar el partit durant tota la segona part.

La Damm ha saltat a la gespa amb les idees clares davant d’un dels rivals més temibles de la categoria. El Barça no s’ha deixat treure la pilota amb facilitat, i tot i això, els vermells han tingut fases de domini. Les ocasions del primer temps, tanmateix, no han estat gaire perilloses. Els locals ho han provat amb xuts llunyans que sovint han sortit massa centrats i poc potents. La més clara l’ha tingut Luis Aguilera, que ha estat hàbil per controlar una pilota morta dins l’àrea i ha connectat una rematada forçada que el porter Ramon ha resolt.

Al minut 19, Bordas ha comès penal sobre Soldevila i el blaugrana Jaume Jardí ha errat la pena màxima en voler col·locar la pilota a l’arrel del pal. Els locals no han estat encertats en un tram de domini incert i ho han aprofitat els culers per colpejar primer. Una gran jugada de Moro, que ha traçat la diagonal cap dins i ha xutat ajustant l’esfèrica davant l’estirada impossible d’Álex, ha significat el 0-1 al 36’.

Just després de la represa, Karim ha obligat el porter a lluir-se per aturar el seu intent des del vèrtex de l’àrea. El Barça no s’ha arrugat i s’ha apropat a l’àrea rival finalitzant un parell d’accions als peus de Soldevila. Al minut 63, Faja ha vist la segona groga i els cervesers han aprofitat l’expulsió per tancar el seu rival a camp propi.

Els homes de Martín Posse buscaven en cada pilota aturada un motiu per espantar la defensa visitant, que ha patit per evitar desajustar-se davant dels intents continus dels locals. Però el gol no arribava.

Molina ha buscat sorprendre el porter amb un xut que, un cop més, acabava a les mans del porter rival. Bergé també ho intentaria més tard rematant un córner en curt. El mateix Bergé acabaria sent l’heroi dels cervesers aconseguint el gol de l’empat a deu minuts pel final. Aitor ha iniciat la jugada partint des de banda esquerra i, després d’un rebot, la pilota ha arribat a Molina, que ha assistit de tacó a l’extrem, on Bergé ha driblat un rival i ha connectat una rematada seca que ha entrat amb patiment, després de tocar el pal llarg del porter.

Els de Martín Posse no s’han conformat amb les taules i han tancat els blaugrana amb la intenció de sentenciar el matx. Haurien pogut marcar algun gol més els cervesers, i també l’ha tingut el Barça per culpa d’una errada en la sortida de la pilota, però Álex ha estat molt atent.

Empat a u i sensació agredolça de dos punts perduts. El Juvenil A té una gran oportunitat per tornar a sumar de tres en tres dissabte que ve contra un rival directe, el Badalona.