EL JUVENIL B, CAMPIÓ DEL GRUP 7 DE LA LLIGA NACIONAL JUVENIL

GIRONÈS-SÀBAT 2 - JUVENIL B 6

Espectacular remuntada per proclamar-se campió

Sàbat: Joel (Carlos, 45'), Roger, Adrià, Pol (Pere, 45'), Albert (Marc, 63'), Ibrahima, Marçal, Cimbrón (Rubén, 75'), Daniel, Bakary, Àlex (Llubera, 59')

Damm: Joan (Alberto, 7'), César, Martí, Arnau, Julio, Oriol, Sergio (Ignasi, 59'), Miquel (Barrera, 45'), Eloi (Baena, 89'), David (Pilar, 80'), Nolla

Gols: Àlex (1 - 0, 30'), Àlex (2 - 0, 40'), Eloi (2 - 1, 58'), Martí (2 - 2, 65'), Eloi (2 - 3, 82'), Pilar (2 - 4, 87'), Barrera (2 - 5, 88'), Ignasi (2 - 6, 89')

Targetes: Marçal (53'), Adrià (67'), Oriol (67'), Roger (69')

Girona. David M. Guarné, Departament de premsa

Els de Samprón, que perdien 2 - 0 a la mitja part, han completat una increïble remuntada en els darrers minuts de partit contra el Gironès-Sàbat. El resultat final converteix els cervesers en campions del grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil en una jornada en la qual, malgrat el voluminós marcador, ha calgut patir i demostrar un cop més que aquest equip, capaç de recuperar-se de qualsevol cop, és un clar mereixedor del títol.

Si algú s'esperava un partit plàcid pel fet de jugar contra el cuer, la sorpresa no podia ser més gran. A la mitja part, els cervesers perdien 2 - 0 i les imprecisions i la manca de control del partit no feien presagiar un bon desenllaç. De fet, s'ha vist dos partits ben diferents sobre la gespa de l'Escola de Futbol Germans Sàbat. Durant la primera part, els locals han aconseguit impedir que els cervesers combinessin amb comoditat i han generat clares ocasions de perill.

Amb una elevada pressió i una defensa avançada que feia caure els davanters de Samprón en fora de joc, ha semblat que el Sàbat aconseguia desactivar el potencial ofensiu cerveser. Tot i que els de Samprón han avisat amb dues pilotes estavellades al travesser i amb una doble ocasió de Sergio i Eloi que ha rebutjat el porter local, ha estat el davanter del Sàbat, Àlex, qui ha fet el primer en el minut 28 en superar Alberto amb un xut a mitja alçada després d'un retall a l'àrea. El porter cerveser, que ha hagut de substituir Joan en els primers minuts de partit després que aquest rebés un fort cop en una disputa aèria, ha aconseguit evitar que el Sàbat ampliés el marcador en els minuts en què ha portat la iniciativa ofensiva. Però a cinc minuts pel descans, Àlex ha fet el segon pels locals amb una pilota picada que ha acabat al fons de la xarxa. El FC Barcelona guanyava el seu partit amb una diferència de quatre gols, i aquests resultats feien campions els blaugranes.

La conjura dels cervesers al vestidor durant el descans deu haver estat catàrtica. Els de Samprón han saltat a la gespa disposats a menjar-se al rival i li han canviat completament la cara al partit. El Sàbat propositiu i amb iniciativa que s'havia vist a la primera part ha estat anul·lat pel desplegament ofensiu cerveser i els locals han buscat la interrupció del joc i l'esgotament dels minuts. En el 48, una mà dins l'àrea local ha premiat el Juvenil B amb un penal a favor. Però Carlos ha endevinat el xut de David i, en una doble intervenció, ha evitat el gol. La sensació d'infortuni que pesava sobre els cervesers després d'haver perdut l'oportunitat d'obrir la llauna no ha fet que els de Samprón abaixessin els braços. El Juvenil B s'ha bolcat a buscar una remuntada que ja s'ensumava èpica i que ha iniciat Eloi, en el 58, quan ha superat la sortida del porter amb un suau toc que ha enviat la pilota al fons de la porteria. En el 66, Martí ha fet el segon amb una rematada de cap després d'un refús del porter. Els cervesers han seguit generant ocasions clares, però el gol de la remuntada s'ha fet esperar. A deu minuts pel final, el 2 - 2 encara dominava el lluminós.

Finalment, en el 82, Eloi, amb un espectacular xut de falta directa des de la frontal de l'àrea, ha consumat l'anhelada remuntada enviant la pilota a l'escaire dret de la porteria de Carlos. Amb la feina feta i amb la moral del Sàbat vençuda, el partit s'ha convertit en una desfilada de gols. Pilar ha fet el quart aprofitant una assistència d'Ignasi, i Barrera, des de fora de l'àrea, ha marcat el cinquè. Un penal transformat per Ignasi en el temps afegit ha acabat d'arrodonir un resultat espectacular que ha tancat una temporada esplèndida de l'equip dirigit per Miguel Ángel Samprón.

Els jugadors i l'equip tècnic han celebrat el títol amb les famílies i l'afició, mantejant el Míster i altres components de l'staff, que tampoc no s'han estalviat passar per la dutxa del vestidor. El President del Club, Ramón Agenjo, el President d'Honor, Josep Barcons i l'entrenador del primer equip, Cristóbal Parralo, i altres membres del Club també han baixat al terreny de joc per felicitar els protagonistes que avui han tornat a deixar el pavelló del Club de Futbol Damm ben alt.